Zonnepanelen
Benut de kracht van de zon met zonnepanelen!
Monokristallijne zonnepanelen
Monokristallijne zonnepanelen zijn te herkennen aan hun zwarte kleur en bestaan uit zonnecellen die uit één enkel kristal bestaan. Tijdens de productie ondergaat het silicium een bewerking om ervoor te zorgen dat de individuele kristallen allemaal in dezelfde richting liggen. Hierdoor behalen deze panelen een ietwat hoger rendement in vergelijking met polykristallijne zonnepanelen. Desondanks zijn ze prijziger in aanschaf vanwege een uitgebreider productieproces.
Uw stroomverbruik en kilowattuurprijs
Hoe meer u direct de opgewekte stroom van uw zonnepanelen gebruikt, des te minder hoeft u elektriciteit aan te schaffen, wat resulteert in besparingen op uw energiekosten en een verkorte terugverdientijd. Bovendien ontvangt u een vergoeding per kWh voor de elektriciteit die u teruglevert aan het net. Uw keuze voor een energieleverancier speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien een hoger teruglevertarief per kWh resulteert in een grotere jaarlijkse teruggave en een kortere terugverdientijd van uw investering.
Ligging van zonnepanelen op een schuin dak
De efficiëntie van zonnepanelen en daarmee de tijd die nodig is om uw investering terug te verdienen, wordt beïnvloed door de helling van uw schuine dak waarop de panelen worden geplaatst.De kans dat uw dak precies de juiste hellingshoek heeft, is natuurlijk niet zo groot. Gelukkig is een helling tussen 20 en 60 graden al gunstig voor zonne-energieopwekking. Een deskundig adviseur kan u voorzien van een nauwkeurige schatting van het te verwachten rendement op uw schuine dak.
Wanneer kiest u voor welk systeem?
Voor het geven van advies over het meest geschikte zonne-energiesysteem wordt uw dak aanvankelijk geanalyseerd met gespecialiseerde software. Op basis van deze analyse wordt het systeem geselecteerd dat het beste past bij de specifieke situatie op uw dak.
Indien er geen obstakels aanwezig zijn en er geen schaduwproblemen te verwachten zijn, wordt meestal gekozen voor een seriegeschakeld zonne-energiesysteem. In gevallen waar schaduw mogelijk is of wanneer de helling van de zonnepanelen varieert, wordt echter geadviseerd om een parallel geschakeld zonne-energiesysteem te overwegen.
Ruimte
Hoeveel ruimte is er aanwezig op het dak?
Type
Om welk daktype gaat het?
Aantal
Hoeveel zonnepanelen kan je plaatsen?
Bekabeling
Hoeveel kabel en aluminium is er nodig?
Omvormer
Welk type omvormer is er nodig?
Werkuren
Hoeveel uren heeft ons eigen installatieteam nodig?